! ! ! KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓ ! ! !

A kórházban ápolt betegek is szavazhatnak a választáson

30180579 1696178237137616 1547840422 n

Azok a fekvőbetegek, akik az április 8-i választás napján nem tudnak a lakcímük szerinti szavazókörben szavazni, átjelentkezhetnek és mozgóurnát kérhetnek a voksoláshoz.

Április 6-ig lehet átjelentkezni az ellátó intézmény helye szerinti településre.

Azoknak, akik például kórházban, bentlakásos intézményben vagy otthonuktól távol, családjuknál történő ápolás miatt nem tudnak a lakcímük szerinti szavazókörben szavazni, de élni kívánnak a szavazati jogukkal, át kell jelentkezniük az ellátó intézmény helye szerinti településre.

Az átjelentkezést április 6-án 16 óráig lehet kérni a választó lakcíme szerinti helyi választási irodánál postai úton, személyesen vagy online a www.valasztas.hu oldalon keresztül.A kérelemnek a személyes adatokon túl tartalmaznia kell annak a településnek a megjelölését, ahol a választópolgár szavazni kíván.

Mozgóurna iránti kérelmet a szavazóköri névjegyzékben szereplő, mozgásában egészségi állapota vagy fogyatékossága miatt gátolt választópolgár nyújthat be.

FIGYELEM !!!

Kényelmi okra, vagy a munkavégzésre hivatkozó kérelmeket a választási irodák elutasítják!!!

A mozgóurna iránti kérelemnek az érintett személyazonosító adatain és a szavazás helyszínén túl tartalmaznia kell a mozgóurna-igénylés okát is.

Bővebb információ:
http://rakgyogyitas.hu/a-korhazban-apolt-betegek-is-szavazhatnak-a-valasztason/