Milyen szervezett „egészségfelmérésre” érdemes elmenni daganatos betegként? Az egészségfelmérésnek hirdetett rendezvények gyakran termékbemutatókat álcáznak.

A daganatos betegek orvosi kontrollja a szakrendelőkben, kórházakban, klinikákon zajlik, ám gyakori, hogy ettől függetlenül telefonon vagy levélben különféle egészségfelmérést ígérő rendezvényekre invitálják az embereket.

Sok esetben termékbemutatókat „álcáznak” azzal, hogy

- egészségnapra
- egészségügyi szűrővizsgálatra
- teljes körű egészségmegőrző programra
- ingyenes állapotfelmérésre

hívják meg az érdeklődőket.

Ezeket az invitálásokat nem szabad összetéveszteni a daganatszűrésre szóló hivatalos meghívásokkal (mammográfia, méhnyakszűrés, helyben megszervezett prosztataszűrés, anyajegyszűrés, háziorvos által koordinált vastagbélszűrés).

Bevált módszer, hogy az „egészségfelmérés” keretében egy – a helyszínen feldicsért, nagyon tudományosnak tűnő – eszközzel, műszerrel végeznek valamilyen mérést, amelyből rögtön „megállapítják”, hogy melyik szerv nem működik megfelelően, vagy milyen hiányt kell haladéktalanul pótolni.
Természetesen a megoldást is rögtön kínálják: sok tízezer, több százezer forint értékben a helyszínen „kedvezményesen” (csak ott és csak akkor) beszerezhető készítményeket vagy eszközöket.

Állításuk szerint a terméktől javulhat az illető egészségi állapota, csökkenhet a kockázata, nőhet a gyógyulás esélye – igyekeznek úgy fogalmazni, hogy az ne legyen számon kérhető.
Maguk a termékek lehetnek vitaminok, étrend-kiegészítők, „mágnesterápiás” eszközök, különféle otthon használatos vagy a testre/karra/lábra csatolható „műszerek”, de az ajánlat szólhat „egészségmegőrzést szolgáló” matracról, ágyneműről, edénykészletről, víztisztítóról, masszázsfotelről, légkondicionálóról – gyakorlatilag bármiről.

Egy daganatos betegség árnyékában minden egészségjavulásra utaló kijelentésre különösen fogékony az, aki önmaga vagy családtagja révén érintett.
A reménykereséssel, a gyógyulni akarással élnek vissza csalárd módon a kétes értékű és hasznosságú termékeiket „állapotfelmérést” követően többszörös áron, jól felépített pszichológiai módszerekkel eladó kereskedők.

Forrás:
https://rakgyogyitas.hu/milyen-szervezett-egeszsegfelmeres…/