Az elmúlt hétvégén Tihanyban került megrendezésre a Rákbetegek Országos Szervezete által életre hívott művészeti találkozó, amelyen az ország 22 településéről több mint ötszázan vettek részt!

 

Voltak olyan klubok amelyek több száz kilométert utaztak azért, hogy részt vegyenek ezen a különleges alkalmon.

Dr. Szabó János (ROSZ elnök) megnyitó beszéde után köszöntötte a résztvevőket, Tihany város alpolgármestere, Dr. Dávid Gyula, a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórház főigazgatója, Dr. Hornyák Lajos a Veszprém Megyei Onkológiai Centrum vezető főorvosa, a rendezvény megálmodója és Apró Zoltánné, a helyi Levendula Klub vezetője, ennek az alkalomnak a “házigazdája”.

A művészeti találkozón különböző kategóriákban léptek színpadra a résztvevők (próza, zene, ének, tánc) miközben a klubtagok saját kezűleg készített alkotásait is meg lehetett tekinteni a Művelődési Házban.
A kulturális program kiegészült a Tihanyi Apátság megtekintésével és a kisvasút segítségével a vendégek felfedezhették a város nevezetességeit és gyönyörködhettek annak panorámájában.

Minden fellépő és kiállító klub ajándékban részesült.
A zsűri elnöke Dr. Tóthné Lacza Zsuzsanna volt.

Ezen a rendkívüli alkalmon adta át Dr. Szabó János a ROSZ - Nagy Margit Díjat is, melyet olyan onkológiai szakterületen dolgozó orvosok kaphatnak meg, akiket megítélésünk szerint kimagasló szakmai és emberi hozzáállás jellemez.
Ebben az évben Nagy Margit Díjban részesült Dr. Hornyák Lajos, az MKOT vezetőségi tagja, a Veszprém Megyei Onkológiai Centrum vezető főorvosa.
A díjhoz ezúton is gratulálunk!

A három napos találkozó (pénteken egészségügyi előadások hangzottak el a Művelődési Ház zsúfolásig megtelt nagytermében, vasárnap pedig még kirándulás zárta a programot) megszervezéséért és lebonyolításáért szívből gratulálunk Apró Zoltánnénak és a helyi Levendula Klub tagjainak!
Ez a rendezvény az ő áldozatos, szeretetteljes szolgálata nélkül nem valósulhatott volna meg!

Képgaléria a rendezvényről:
https://www.facebook.com/pg/rakszervezet/photos/?tab=album&album_id=2352049258143509