A nemzetközi kampány célja felhívni a figyelmet a mellrák megelőzésének és a szűrések fontosságára szeretné felhívni a figyelmet.

A projekt fokozatosan bemutatkozik Magyarországon, Szlovákiában és Lengyelországban, majd végül visszatér a Cseh Köztársaságba. A helyi betegszervezetekkel együttműködve a projekt fontos budapesti, kassai, pozsonyi, varsói és ostravai színházakba jut el. Mégpedig a Mellek Falán keresztül, amely egészséges és beteg nők melleiről készült gipszlenyomatokból áll, és amelynek segítségével naponta több száz nézőhöz juthat el ez a fontos üzenet. A projekt keretében a szervezők lehetőséget kínálnak arra is, hogy a látogatók elkészítsék saját gipszlenyomatukat, amellyel ezt követően bővítik is a Mellek Falát. A projekt életre hívó szervezete, a Mellrákos Nők Szövetsége által 2019 júniusában, Prágában megrendezésre kerülő Reach to Recovery International nemzetközi konferencián ér véget a figyelemfelhívó kampány, ahol az addigra kibővített fal kiállításra kerül, mint a támogatás és a szolidaritás jelképe.

A kampány elnevezését Jiří Menzel Szigorúan őrzött vonatok című 1966-ban bemutatott filmje ihlette.

Vegyen részt Ön is a kampányban,  készítsen saját gipszlenyomatot a Vígszínházban látható Mellek falának kibővítésére.

Az alábbi időpontokban jelentkezhet  saját gipszlenyomat készítésre:

1. november 22., csütörtök, 9-20 óra között
  2. november 23., péntek, 9-16 óra között

Helyszín: Cseh Centrum, 1063 Budapest, Szegfű u. 4.

Jelentkezés és időpont foglalás: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., +36 1 462 50 66

A lenyomat készítése kb. 20 percet vesz igénybe. Egy lenyomat kerül a kiállításra, egyet pedig a résztvevő kap meg. A Mellek Falát az érdeklődők 2018. november 30-ig tekinthetik meg a Vígszínházban.

Szervezők és együttműködő partnerek:

Mellrákos Nők Szövetsége, Rákbetegek Országos Szövetsége, Vígszínház, Cseh Centrum, Visegrad Fund