Simon Ferenc nem csak túlélte a rákot, de eltökélten segít másokon is. A minap például nagyszabású rendezvényt szervezett sorstársainak.
– Én és a feleségem is túléltük a rákot – mondta Simon Ferenc. – Hat évvel ezelőtt, épp karácsonykor jött a rossz hír: a feleségemnek méhtestrákja van. ...

Simon Ferenc nem csak túlélte a rákot, de eltökélten segít másokon is. A minap például nagyszabású rendezvényt szervezett sorstársainak.

 – Én és a feleségem is túléltük a rákot – mondta Simon Ferenc. – Hat évvel ezelőtt, épp karácsonykor jött a rossz hír: a feleségemnek méhtestrákja van. Mivel sok hasonló, szomorú történetről hallottam már korábban, gondoltam, megoszthatnák egymással a tapasztalatokat a hölgyek. Így alapítottuk meg Túrkevén az "Együtt könnyebb" Túrkevei Daganatos Klubot, egyre többen csatlakoztak hozzánk – mutatta a klub egyedi jelvényét.
Két évvel később, 2010-ben azonban újabb csapás érte Simon Ferencéket.

– Rosszindulatú prosztatadaganatot diagnosztizáltak nálam – árulta el a férfi. – Három hónapig kaptam kezelést és 2011. február 24-én egy radikális műtéten estem át. Nem kaptam sem kemoterápiát, sem sugárkezelést. A műtét óta köszönöm jól vagyok, rendszeresen járok ellenőrzésekre. Köztudott, hogy a férfiak nagy része már csak akkor fordul orvoshoz, ha nagy a baj. Felhívnám azonban a figyelmüket, hogy ne halogassák az orvoshoz fordulást, ha bármilyen elváltozást észlelnek magukon! Járjanak rendszeresen szűrésekre, mert az időben felfedezett prosztatadaganatot eredményesen lehet kezelni, sőt gyógyítani!– hangsúlyozta.

Simon Ferencet idén márciusban a Rákbetegek Országos Szervezetének (ROSZ) elnökségébe választották. "Minden rákbeteg a legjobbat érdemli!" címmel a ROSZ túrkevei szervezete regionális találkozót szervezett november 15-én a túrkevei művelődési házban. A rendezvény fővédnöke volt dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter és Szabó János, a ROSZ elnöke is. 

– Kaput nyitottunk a társ betegszervezetek felé az együttműködés reményében – mondta Simon Ferenc. – Vendégeink voltak a Túrkevei Szívegyesület, a mozgáskorlátozottak, a cukorbetegek és a nyugdíjas klub képviselői is – folytatta. – Több kiváló, neves szakember tartott előadást a rendezvényen, köztük James Eliason professzor, onkológus, rákkutató is a prosztata-, az emlő- és a méhnyakrákról. A város vezetése támogatásáról biztosította klubot, Kelemen Pálné Klárika néni, klubunk alapító tagja pedig saját versével köszöntötte az öt éves évfordulót is ünneplő klubunkat. A sikeres rendezvényre tekintettel 2015. májusában újabb regionális kistérségi találkozót szervezünk az érintettek bevonásával.

A pályázatunkban megjelölt céljaink között szerepel a meghitt baráti légkör elmélyítése, a valós és megélt élményekre épített segítségnyújtás mindazoknak, akik erre leginkább rászorulnak. A jövőben is azt szeretnénk elérni, hogy stabilizálódjanak az eddigi jó kapcsolataink és minél hatékonyabbá váljon a klubok élete. Mind létszámban, mind tartalmában növekedjen azok száma, akik szívesen közénk tartoznának. Mindez csak összefogással, tartalmas, rendszeres közösségi élettel érhető el. Jó példával, hittel, reménnyel. Többünk mottója: "Ha a lelked üres, töltsd meg békével, szeretettel,ha a lelked tele, oszd meg békében, szeretetben."  

Simon Ferenc szerint a gyógyuláshoz fontos az összefogás, a tartalmas, rendszeres közösségi élet FOTÓ: CSABAI ISTVÁN
Simon Ferenc szerint a gyógyuláshoz fontos az összefogás, a tartalmas, rendszeres közösségi élet 
FOTÓ: CSABAI ISTVÁN

Az ország minden területéről érkeztek vendégek
A Rákbetegek Országos Szervezetének túrkevei szervezete által rendezett kistérségi találkozón tájékoztatót hallhattak a megjelentek a betegjogokról, a lelki egészség fontosságáról, a jövő évi programokról és gyógytornára is lehetőség nyílt. 
Bemutatkozott a karcagi, a mezőtúri, a tápiószelei, a szentesi, a martfűi, a törökszentmiklósi klubok, továbbá a szolnoki Napforduló Szolgálat, a Szivárvány Klub és a Napraforgó Klub. Levélben köszöntötték a rendezvényt a szegedi és a jászberényi klub vezetői. 
A Szolnok megyei sorstársakon kívül Csongrád és Pest megyei területek is részesei voltak a kistérségi találkozónak.