25. jubileumát ünnepeli a Mellműtöttek Bács-Kiskun Megyei Egyesülete, amelyet 1991-ben alapítottak azzal a céllal, hogy a mellműtéten átesett betegeket összefogásra buzdítsák. 

Eleinte hét nő fogott össze közös célokkal, majd további ösztönzésekkel karöltve megalapították a Rákbetegek Országos Szervezetének Bács-Kiskun megyébe kihelyezett „Reménység” nevet viselő Klubot. 
Nem sokkal később a létszám gyarapodott, így a Klub oszlopos tagjai úgy gondolták, hogy önálló egyesületként szeretnék megállni a helyüket. Ekkor jött létre a Mellműtöttek Bács-Kiskun Megyei Egyesülete, amelynek vezetőjeként Barna Mihályné Erzsébetet tarthattuk számon, közel húsz esztendeig. 

A kis híján negyvenöt tagból álló Mellműtöttek Bács-Kiskun Megyei Egyesület jelenlegi vezetője Dr. Bodóczky Lászlóné Ági különböző programok szervezésével és kellő odafigyeléssel ápolja a nemes célokat szolgáló szervezet életét. 

Az Egyesület összefogja a mellműtéten átesett betegeket, segít szembenézni a daganatos betegség tudatával, valamint hozzájárul a testi-lelki trauma feldolgozásához, utat nyitva az életmódváltás felé, az életminőség javulása érdekében.

A Mellműtöttek Bács-Kiskun Megyei Egyesülete azonban nem csak a tagok életét könnyíti meg munkásságával.
Betegségmegelőzésre, szűrésekre, önvizsgálatra és a helyes életmód követésére hívja fel a lakosság figyelmét különböző felvilágosító előadások, tájékoztatók keretében.

Összejövetelek: minden hónap utolsó keddjén du. 16:00-tól a Kápolna u. 8 szám alatt.

Mellműtöttek BKM Egyesülete
6000 Kecskemét, 
Kápolna u. 8. 
Tel: +36-20/4554338
este: +36-76/329125
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.