A Baktalórántházi Csorba Imréné végső elkeseredésében telefonon kereste meg a Rákbetegek Országos Szervezetét.

Kollégánknak elmondta, hogy évek óta súlyos daganatos beteg és férje is súlyos betegséggel küzd. Együttes jövedelmük sem éri el az új minimálbér összegét, ennyiből élnek, miközben a legtöbbet gyógyszerekre költenek. Fizikai állapotuk nem teszi lehetővé, hogy megfelelően vezessék a háztartásukat, pláne azt, hogy kézzel mossanak, ahogy azt korábban tették.
Csorbáné arra kért bennünket, segítsünk valamilyen adomány keretében hozzájutni egy automata mosógéphez, mert képtelenek ezt a számukra súlyos problémát másként megoldani. Ezt követően felvettük a kapcsolatot a helyi önkormányzattal, ahol megerősítették, hogy Csorbáék valóban rászorulnak a jó szándékú támogatásra. Mivel a helyzet nagyon sürgős volt, és az általunk megkeresett adománygyűjtő szervezeteknél nem állt rendelkezésre megfelelő mosógép, ezért a Rákbetegek Országos Szervezete úgy döntött, hogy Nyíregyházi Napfordulós Szolgálatának bevonásával mi magunk oldjuk meg egy automata mosógép beszerzését, és Csorba Imrénéhez való elszállítását.
A házaspár nagy örömmel fogadta adományunkat, hálásak voltak a gyors segítségért különösen annak ismeretében, hogy Szervezetünk nem egyedi adományok útján igyekszik segíteni daganatos beteg egyesületi tagjainkon, mivel erre nincs anyagi erőforrása. A képeken láthatják az adományozás pillanatait, amint özvegy Hanicskó Sándorné, Napfordulós Szolgálatunk munkatársa átadja a Rákbetegek Országos Szervezetének adományát Csorba Imrénének.