Daganatos megbetegedés miatt 28 éves korában meghalt Selmeci Sarolta, a TG Nürtingen kézilabdázója.

 

A német csapat játékosa a betegsége januári diagnosztizálása után elmondta, pozitívan áll a dolgokhoz, mert a felesleges aggódással csak magának nehezítené meg a helyzetet.

Selmeci Sarolta klubja január végén jelentette be, hogy az irányítónál méhnyakrákot diagnosztizáltak.

A 28 éves játékost később megoperálták, valamint kemoterápián és sugárkezelésen is átesett, ám a szervezetében áttétek alakultak ki.

Selmeci Sarolta a rákszűrés fontosságával kapcsolatban elmondta, hogy a novemberi vizsgálat előtt már hosszabb ideje nem volt orvosnál, de nála ez nem sokat változtatott volna a helyzeten, ugyanis maga a daganat a novemberi vizsgálaton még nem volt kitapintható, januárban pedig egy elég nagyméretű testet diagnosztizáltak nála.

A szűréseket viszont fontosnak tartja, hiszen sosem lehet elég óvatos az ember.

Miután kitudódott Selmeci Sarolta betegsége, rengeteg pozitív üzenetet kapott, ő maga sem aggódott, mondván, az orvostudomány már van olyan szinten, hogy problémamentesen kezelni tudják ezt a betegséget, és a felesleges aggódással csak magának nehezítette volna meg a helyzetet.

A 28 éves játékos nemrég további kezelések miatt hazatért Magyarországra, ám vasárnap meghalt.

Selmeci Sarolta több sportszakosztálynak volt a sportolója, majd tavaly Nürtingenbe igazolt.Fotó: Marco Schultz (HBF-INFO.DE)

Az elhunyt sportoló beszámolóját a betegségéről az alábbi linkre kattintva elolvashatják:

https://www.origo.hu/sport/csapat/20200915-a-mehnyakrakban-meghalt-selmeci-sarolta-kezilabdazo-bizott-a-gyogyulasban.html