Február 4., a rákellenes küzdelem világnapja alkalmából a Béres a daganatos betegeket segíti. Teszi ezt évek óta, annál is inkább mert mindig fontos feladatának tekintette e súlyos betegség ellen való munkálkodást. A mostani, 37 millió forint értékű adományból, mely 21 ezer üveg Béres Cseppet jelent, a daganatos betegeket segítő szervezetek - A rák ellen, az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány, a Magyar Rákellenes Liga, a Rákbetegek Országos Szervezete, a Magyar ILCO Szövetség és a Magyar Hospice Alapítvány - részesülnek.

A rák elleni küzdelem világnapjának legfontosabb feladata, hogy ráirányítsa a figyelmet a betegségre, és kiemelje a megelőzés, valamint a megfelelő kezelés fontosságát, lehetőségeit. Id. dr. Béres József, a Béres Csepp megalkotójának munkássága szorosan kötődött a daganatos betegségek elleni küzdelemhez. A feltaláló felismerte bizonyos nyomelemek nélkülözhetetlen szerepét a szervezet anyagcsere folyamataiban, illetve az immunrendszer megfelelő működésében, és hiányuk pótlására megfelelő módszert dolgozott ki. Ma már jól ismerjük, hogy ezeknek a létfontosságú anyagoknak jelentős szerepük van a daganatos betegségek kiegészítő kezelésében, a betegek állapotának, közérzetének javításában. Id. dr. Béres József 1972-ben, éppen 50 évvel ezelőtt alkotta meg híres cseppjeit, de találmánya ma is érvényes, sőt, aktuálisabb, mint valaha.


Béres Csepp adomány

„Fontos, hogy minden eszközt, minden lehetőséget megragadva, tudatosan és együtt vegyük fel a harcot a betegségekkel szemben. Id. dr. Béres József kutatásait és eredményeit szem előtt tartva, biztosak vagyunk abban, hogy adományunkkal segítséget tudunk nyújtani e súlyos betegségben szenvedőknek” – mondta Béres Klára az adomány átadásakor.

Vajda Márta hangsúlyozta: „Nagyon fontos megértetni az emberekkel, hogy a rák ellen folytatott küzdelemben akkor indulunk a legjobb esélyekkel, ha folyamatosan és tudatosan törekszünk a megelőzésre, az egészségtudatos életmód kialakítására. Ezért a legfontosabb tevékenységünk 2017 óta, hogy a lakosság közelébe visszük a rákszűréseket a Nemzeti Népegészségügyi Központ szűréseket népszerűsítő programjához kapcsolódva. Külön öröm számunkra, hogy a rákbetegklubok tagjai, a hozzánk forduló érintettek ellátása mellett a rákszűréseinken az egészségtudatos lakosságot is támogatni tudjuk a Béres Cseppel.

A Béres ezzel az adománnyal együtt, a koronavírus-járvány kezdete óta összesen 320 ezer üveg Béres Cseppel segítette a rászorulókat, az egészségügyi dolgozókat, a pedagógusokat, az időseket és a betegeket. A gyógyszeradományok összértéke 559 millió forint.