A Nyíregyházi Napforduló Szolgálat hagyományos családi napját 2016. július 28-án tartotta.

 A rendezvényünk védnöke Rákóczi Ildikó, a Nyíregyháza Megyei Jogú Város Közgyülésének tagja volt, aki köszöntőjében kifejezte örömét, hogy szervezetünkkel továbbra is jó a kapcsolat és reméli, hogy hasonló rendezvényeken ismét együtt fogunk dalgozni.Szeretettel adta át a Polgárnester Úr üdvözletét és jókívánságát.

 
Szabó János a Rákbetegek Országos Szervezetének elnöke is megtisztelte rendezvényünket. 
 
Előadást tartott Ozvald Gabriella szakpszichotóque "A testünk nem felejt" címmel. Lelki rehabiliitációja ismét erőt adott, hogy folytassuk eddigi életmódunkat és haladjunkgy a gyulásunk felé. Felhívta figyelmünket az Onkológiai Osztály keretein belüli lelki rehabilitációs lehetőségekre és fizikai erőlétünket növelö gyógytornára, melyeket bármikor igénybe vehetünk. 
 
Eközben önkéntes szakácsunk és segítöi egészséges életmódot szolgáló ételekböl terítették meg az asztalokat, mely éteIeket jőízűen fogyasztottuk el. 
 
Örültünk rég nem látott társainknak, hogy ismét együtt lehetünk. 
 
A kreatlvabbak gyöngyfüzéssel Is foglalkoztak. 
 
Kötetlenül és bátran beszélgettünk Elnök Úrral javaslatainkról, problémáinkröl. Az unokákkal szakképzett óvónő szervezett szabadtéri játékokat, kifestökkel, rajzokkal szóra koztak.
 
A kellemes időjárás kedvezett, hogy az ebédet a szabadban terített asztaloknál fogyasztottuk el. 
 
Nemrég felvettük a kapcsolatot lLKO Szövetséggel. Öket is meghívtuk, örömmel jöttek el és ismerkedtek velünk. 
 
Kőszönjűk a Szent-Imre Katolikus Szülők Egyesületének rendezvényünkhöz nyújtott segítségét.