Előszöz is felkeressük az erre a feladatra kijelölt, illetékes onkológus orvost, bemutatkozunk, elmondjuk kik vagyunk, hova tartozunk, milyen szervezetet képviselünk és mit is csinálunk tulajdonképpen. Felvázolunk röviden egy stratégiai tervet és ehhez kérjük az Ő szakértő segítségét...

 Előszöz is felkeressük az erre a feladatra kijelölt, illetékes onkológus orvost, bemutatkozunk, elmondjuk kik vagyunk, hova tartozunk, milyen szervezetet képviselünk és mit is csinálunk tulajdonképpen. Felvázolunk röviden egy stratégiai tervet és ehhez kérjük az Ő szakértő segítségét. Ha már klubunk is van, akkor felkérjük, hogy mielőbb tartson számunkra egy olyan előadást, ahol a legfontosabb, betegeket érintő kérdésekről a klubtagok számára is felvilágosítást tud adni! Utána felkeressük a háziorvosokat és nekik is elmondjuk ugyanezt. Majd megkérjük őket, hogy legyenek a segítségünkre abban, hogy felhívják az érintettek figyelmét arra, hogy mi is létezünk, keressenek fel bennünket. Ez kétféle képen történik: eljönnek hozzánk, vagy mi kérünk lehetőséget, hogy meglátogassuk őket.  Igyekezni kell, hogy ez mindig intim, nyugodt környezetben történjen. Majd biztosítjuk őt vagy őket arról, hogy ez a látogatás vagy beszélgetés a legnagyobb titoktartás és diszkréció mellett történik!

 
Kétfajta érintettel fogunk találkozni, és itt nem a betegség fajtájára gondolok,
hanem: az egyik az el tudja látni saját magát és segít neki a családja is a másik csoportba tartozó ember viszont egyedül él és nagyobb segítségre szorul. Van ennél rosszabb is, mégpedig az az érintett, aki családdal, vagy egyedül, de a mélyszegénységben él! Na itt egész más a helyzet. Itt már sokkal összetettebb segítségre van szükség. Nekik nem elég, hogy minden hónapban találkoznak a sorstársaikkal a klubnapokon, nekik nagyobb segítségrelesz szükségük! Ez hogyan oldható meg?
 
Nagyon jó kapcsolatot igyekszünk kialakítani a helyi önkormányzattal, akik nagyon
sokban tudnak segíteni / Pl:közgyógy visszaszerzése,rendkívüli segély kiutalása, különböző szociális lehetőségek odaítélése stb., de a megkeresést nekünk kell  megtenni, ha az érintett kéri a segítségünket. Ha van családsegítő szervezet, azt mindenképpen keressük meg, mert ŐK is nagyon sokban tudják segíteni a munkánkat./ Pl:beteglátogatás, étkeztetés  stb./ Következő lépés,hogy igyekezzünk önkénteseket magunk
köré állítani, ha lehet az egészség ügyben dolgozottakat, fiatalokat. Ezután jön
az igazi feladat. Támogatók felkutatása: Vöröskereszt, Karitas, Máltai Szeretetszolgálat, cégek, üzletek, vállalkozók, magánszemélyek stb. Nekik is el kell mondani kik vagyunk, mit csinálunk, és miért szeretnénk a támogatást!
 
2015-ben ez nekünk csodálatosan sikerült! Nagyon sokan mellénk álltak.
Sikerült kiosztani több mint 100kg tartós élelmiszert, sok-sok játékot és édességet, kb. 10 köbméter tűzifát, rengeteg nagyon jó minőségű ruhaneműt stb.
 
Csak hinni kell benne, hogy jók az EMBEREK és az ilyen és ehhez hasonlóügyekben segítőkészek!
 
Még nagyon sok mindenről tudnánk beszámolni, de majd legközelebb!!!
 
Tisztelettel: Szekeres Ernő, az Új Nap Klub tagsága és vezetősége