Az egészségügyben számos területen, de különösen a rákgyógyítás területén folyamatos a vita, hogy melyik gyógyszer, készítmény az, amelyik valóban hat, és segít a daganatos betegséggel érintetteken, és melyik az, amely csak azt hirdeti magáról, a gyors haszonszerzés érdekében.

 Az egészségügyben számos területen, de különösen a rákgyógyítás területén folyamatos a vita, hogy melyik gyógyszer, készítmény az, amelyik valóban hat, és segít a daganatos betegséggel érintetteken, és melyik az, amely csak azt hirdeti magáról, a gyors haszonszerzés érdekében.

Szervezetünk folyamatosan igyekszik távol tartani magát e piaci szegmens szereplőinek gazdasági harcától annak ellenére, hogy időről időre, mint valódi tagsággal és érdekképviselettel rendelkező, valódi rehabilitációs szolgáltatásokat nyújtó országos szervezetet igyekeznek belekeverni a vitába. Több alkalommal és több helyen világossá tettük, hogy gyógyszernek minősített készítmények ügyében nem nyilvánítunk hivatalos véleményt főképpen azért, mert eszközök és szakemberek hiányában nem áll módunkban közvetlenül ellenőrizni egy-egy gyógyszer betegekre gyakorolt hosszú távú hatását.
 
Ugyanakkor nem tehetjük meg azt, hogy maradi módon, a 21. század modern orvostudományának hátat fordítva nem veszünk tudomást az évtizedek óta zajló kutatásokról, azok eredményeiről és nem osztjuk meg ezek jótékony eredményeit tagjainkkal, illetve a hozzánk forduló sok ezer beteg, vagy felépülőben lévő emberrel.
 
Éppen ezért a Rákbetegek Országos Szervezete azt a régi, és kipróbált elvet vallja, hogy ép testtel és ép lélekkel védettebbek vagyunk a rákkal szemben is. Azt is állítjuk, hogy a gyakran fájdalmas, és elhúzódó onkológiai kezelésekhez fizikai, szellemi és mentális teherbíró képesség szükséges, különben nem győzhetjük le daganatos betegségünket. Vagyis azt valljuk, hogy azok a készítmények, amelyek az emberi immunrendszert, és a fizikai, szellemi teherbíró képességet javítják, vagy fenntartják, hasznos és támogatható termékek.
Hangsúlyozzuk, hogy ezek egyike sem pótolja, vagy helyettesíti a modern orvoslási eljárásokat, önmagukban nem jelentenek megoldást, de nélkülük könnyebben adja fel a test és a lélek az élet-halál küzdelmet.
 
Ebben az évben a Culevit Rákkutató és Gyógyszerfejlesztő Kft. kifejezetten daganatos betegek számára kifejlesztett tápszert adományozott szervezetünk számára, amelyet a hozzánk fordulóknak személyre és betegségfajtára szabottan, szakember útmutatásainak megfelelően, ingyenesen biztosítottunk és jelenleg is biztosítunk a készlet erejéig.
 
A tápszer iránt mutatott eddigi érdeklődés és a gyártó hiteles engedélyei alátámasztják, hogy valódi segítséget tudunk ezáltal nyújtani, ugyanakkor szeretnénk visszajelzést kapni arról, hogy mi a közvetlen felhasználói vélemény a termékkel kapcsolatban. Természetesen eddig is figyelemmel kísértük ezt, de túl az eddigi nagyszámú szóbeli visszajelzésen fontosnak tartjuk, hogy nyoma is maradjon a tapasztalatoknak, annak érdekében, hogy nyugodt lelkiismerettel és felelősen tudjuk az adományt eljuttatni azokhoz, akik kérik tőlünk.
 
Ennek érdekében gyűjtjük mostantól egyesületi tagjainktól, és a betegséggel érintett valamennyi fogyasztótól az írásos visszajelzéseket, beszámolókat azzal kapcsolatban, hogy a tápszer szedése során mit tapasztaltak. Számunkra fontos ez a visszacsatolás, amelynek hitelességét kívánjuk erősíteni azzal, hogy honlapunkon e blog formájában közé tesszük a beérkezett tapasztalatokat és észrevételeket.
 
Várjuk tehát folyamatosan a véleményeket és közvetlen beszámolókat, hogy figyelemmel kísérhessük állapotjavulásukat!
 
Jó egészséget, és hosszú életet kívánok valamennyiüknek!
 
Szabó János, országos elnök
Budapest, 2015. december 10.