A gyorsan változó egészségügyi rendszerben a negyedszázada megalakult egyesület a stabilitást és a folytonosságot képviseli – emelte ki a szervezet számára küldött üdvözletében Beneda Attila, egészségügyért felelő helyettes államtitkár.

 A gyorsan változó egészségügyi rendszerben a negyedszázada megalakult egyesület a stabilitást és a folytonosságot képviseli – emelte ki a szervezet számára küldött üdvözletében Beneda Attila, egé A Jóreménység Klub Egyesület  október 9-én  Europa Donna Napot szervezett,  szakmai programmal,  több betegklub részvételével.

Szabó János, a Rákbetegek Országos Szervezetének elnöke tájékoztatta a jelenlévőket a szervezet idei tevékenységéről, terveiről, és a közelgő 25 éves jubileumi rendezvényről.
 
Délután szakmai előadások következtek, amelyre Martfű város több civil szervezetének tagjai is eljöttek. Monspart Sarolta tájfutó világbajnok Mozdulj! Címmel tartott fergeteges, magával ragadó előadást, melynek végén meg is tornáztatta a hallgatóságot.
Sinkáné Bártfai Katalin a testi-lelkiegészség egységének fontosságáról beszélt.
 
Dr. Despotov Svetozar háziorvos pedig a város egészségügyi helyzetét elemezte, és azt hangsúlyozta, hogy a betegségek időben történő kezelésében
 
 Orvosnak és betegnek egyaránt van felelőssége.
 

A program mellrák elleni sétával ért véget, a látványos, rózsaszín lufikkal igyekeztek a város lakóinak figyelmét felhívni a megelőzés fontosságára. Máté Gizella az  egyesület vezetője a séta indításakor az Európa Donna Nemzetközi Rákellenes Szervezet célkitűzésiről beszélt.szségügyért felelő helyettes államtitkár. Ezt bizonyította az is, hogy az ország több mint ötven rákbeteg klubja és tagegyesülete képviseltette magát a 2015. október 15-én megrendezett országos jubileumi találkozóján. 
Szabó János országos elnök pedig arról beszélt, hogy az Egyesület és a helyi szervezetek mostanra nem az elesett és gyakran a társadalomból is kitaszított emberek gyülekezőhelye, hanem olyan energiát és fontos emberi értékeket sugárzó civil közösségek, amelyek sok szempontból többet segítenek lakóhelyük közösségén, mint amennyit ők maguk igényelnek tőlük. Ezt kell erősíteni a jövőben is, hogy az egymásnak is támaszt nyújtó rákbetegek és hozzátartozóik a feléjük áradó elismerés és megbecsülés révén újabb és újabb célt és értelmet találjanak betegséggel küzdő életükben
A rendezvényen az Országos Egyesület képviseletében megjelent kétszáz résztvevő mellett példamutató kitartást és életutat mutatott be a széles közönség előtt az egykori kiváló hármas- és távolugró Ordina Tibor, és az egykori nagy reménység kosaras, ma paralimpiai úszóbajnok, Sipos Péter.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma dísztermében tartott rendezvényen fellépett Hegedűs Endre Liszt- és Kossuth Díjas zongoraművész, valamint jótékonysági műsort adott Csongrádi Kata színművész, musical énekes és bemutatkoztak az elismerő oklevéllel díjazott helyi klubok és egyesületek is.